Wie ben ik?

Mijn naam is Mirjam Uijterwaal en ik ben integratief kinder- en jeugdtherapeut bij Praktijk Pauwenkracht. Mijn passie ligt bij het begeleiden van de persoonlijke groei en ontwikkeling van kinderen en jongeren. Ieder kind en iedere jongere is daarin uniek en ontwikkelt op zijn eigen manier. Ik ben er trots op dat ik als therapeut een stukje mag begeleiden in de zoektocht naar wie ze zijn en welke kwaliteiten en talenten ze hebben. Zodat ze weer krachtig, vol vertrouwen en met plezier in het leven kunnen staan.

In 2004 heb ik mijn diploma Ontwikkelingspychologie behaald aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarna heb ik 14 jaar in de jeugdzorg en de gehandicaptenzorg gewerkt in verschillende functies. Ik wilde meer kunnen betekenen in de ontwikkeling van kinderen en jongeren en ben om die reden in 2015 gestart met de opleiding tot kinder- en jeugdtherapeut bij BGL. Daarnaast merkte ik als moeder van 2 kinderen welke zorgen je als ouder kunt hebben en dat je daarbij behoefte kunt hebben aan goede, professionele ondersteuning. Om die reden ben ik na afronding van mijn opleiding in 2018 gestart met Praktijk Pauwenkracht, waarmee ik hoop veel kinderen, jongeren en hun ouders te kunnen ondersteunen.

"Onze twee jongens zijn allebei bij Mirjam geweest. Met leuke, leerzame oefeningen die spelenderwijs werden aangeboden, wist zij het beste in onze kinderen naar boven te halen. Ze hebben veel geleerd. De jongens denken met veel plezier terug aan de sessies met Mirjam. Mirjam is een echt mensen-mens die naast haar diploma veel prachtige eigenschappen bezit om kinderen te leren hoe ze dingen onder woorden kunnen brengen."
-Ouders van 2 jongens, 6 en 8 jaar-
"Via school ben ik bij Mirjam terecht gekomen. Ik voelde me ongelukkig, was onzeker en werd gepest. Na een paar keer voelde ik al verschil. Ik voelde me krachtiger en kreeg steeds meer vertrouwen in mezelf. Inmiddels word ik niet meer gepest en voel ik me goed over mezelf en wie ik ben".
-Jongen, 16 jaar-
"Onze dochter heeft veel meer zelfvertrouwen gekregen en staat steviger in haar schoenen. Ze durft nu in de klas haar hand op te steken en durft nu lekker bij andere kinderen thuis te spelen. Daarnaast hebben wij als ouders ook tips gekregen hoe we onze dochter nog krachtiger konden maken. Fijn om te merken dat onze dochter zo gegroeid is".
-Ouders van een meisje, 7 jaar-